Jizo helpt en beschermt je op het levenspad. Zij is de patroon van kinderen en vrouwen en ook van reizigers, wandelaars en pelgrims.

Jizo is een Boeddhavriend, een Bodhisattva. Zij helpt je ‘de weg’ te vinden, voor, tijdens en na het leven. Vooral op momenten waarin je moeilijk kan kiezen, twijfelt of op een kruispunt in je leven staat.

Deze kleine Jizo wordt vaak als reisamulet meegegeven.

In Japan zie je overal Jizo-beeldjes bij tempels, maar ook langs de wegen, op kruispunten en bij benzinestations staan. Ze staan er om aandacht te vragen en je aan te moedigen goed op te letten, bewust, alert en ‘wakker te zijn’.

In de kleine Jizo zit een wenssteen, een kleine edelsteen. De wenssteen geeft als het ware licht in ‘de duisternis’ en  wordt ook wel ‘calming light’ genoemd. De kleine Jizo van rood vilt met een wenssteen/edelsteen helpt om jezelf en anderen het goede te wensen.

Met de wenssteen, edelsteen van Jizo in je hand, wens je iedereen, ook jezelf het goede. Neem de steen in je hand en wens in gedachten of hardop jezelf of iemand die het nodig heeft het goede. Kies een tekst, die bij jou past.

Persoonlijk vind ik de tekst, die ik als Metta-meditatie leerde van Sylvia Boorstein fijn:

May I feel safe,

May I feel happy,

May I feel strong,

May I live with ease

  • Sereen of vrolijk?

Je kan een Jizo met een sereen of vrolijk gezichtje bestellen.

Wenssteen

In de Jizo zit een mooie geslepen ronde edelsteen van ca. 3cm / 8mm. Bij de Jizo zit een beschrijving en korte uitleg over de edelsteen.

  • Welke edelsteen kies je?*

Je kan kiezen uit: amethist, aventurijn (groene). bergkristal, fluoriet, hematiet , howliet (witte), lapis lazuli, maansteen, roze kwarts, sodaliet, unakiet

*Klik hier voor de beschrijving van de edelstenen

De kleine Jizo is ca. 10 cm breed x 16 cm hoog en gemaakt van zacht en sterk rood vilt van 100% scheerwol, conform Oek-otex, cradle to cradle. Het vilt is water- en vuilafstotend en kan voorzichtig afgenomen worden met een vochtige doek