Reflection-Stones zijn kleine edelstenen, 8 bergkristallen, 8 hematiet en 1 rode jaspis. Daarmee reflecteer je over de wijze waarop je denkt en spreekt over jezelf en anderen. Het is een oefening in vriendelijkheid. De edelsteentjes zitten in een zwart vilten buideltje, een ‘Japanese knottingbag’ en past om je pols. Het buideltje van wolvilt is door ons ontworpen en gemaakt.

Je krijgt er de beschrijving van de oefening met de ReflectionStones bij.

Ter inspiratie de beschrijving van een oefening met de Reflection-Stones:

Het verhaal gaat dat de vroege Boeddhisten een buideltje met zwarte en witte steentjes bij zich droegen. Bij een positieve gedachte, of nadat zij eerlijk en positief gesproken hadden over iemand, een compliment hadden gegeven, of iemand geholpen hadden, haalden ze een wit steentje uit het buideltje en stopte het in hun zak. Bij een negatieve gedachte of als zij iets onvriendelijks gezegd hadden over iemand of onaardig gedaan hadden, haalden ze een zwart steentje uit de buidel en deden het in hun zak. Voordat ze naar bed gingen, haalden ze alle steentjes van die dag, uit hun zak en telden de witte en de zwarte. Er zaten meestal meer zwarte dan witte steentjes in hun zak. Ook voor jou zal dit meestal zo zijn. Door hiervan bewust te worden, zal je bijna als vanzelf minder zwarte en meer witte steentjes gaan verzamelen gedurende de dag. Het rode steentje doe je in je zak als je liefdevol, in de kleur van je hart, over of tegen iemand spreekt, denkt of doet.

Het verhaal over de vroege boeddhisten inspireerde mij tot het ontwerpen van ‘de Reflection-Stones’ en het buideltje van zwart wolvilt. Samen met de beschrijving van deze boeddhistische oefening is het een mooi geheel.

De ‘Reflection Stones’ is het eerste ontwerp van DanaPresent.