Mooie ontmoeting met Jizo

Mooie ontmoeting met Jizo

We hebben leuke reacties en foto’s gekregen over het boeddhavriendje, Jizo met de yoga/meditatie omslagdoek.

“falling freely
tears and rain
on the bodhisattva Jizo”

 

Het zijn echt vriendjes geworden!

De meisjes zijn heel blij met de Jizo’s.  Ze hebben helemaal hun plek gevonden bij ons thuis. Ze horen bij de knuffelparade en zitten allebei op het bed van de meisjes en gaan ook mee uit logeren. Het zijn mooie holletjes om de favoriete knuffels in te stoppen. De meditatiedekentjes zijn zacht en heerlijk om mee op de bank te zitten. Wij noemen de Jizo’s boeddha’s. Ik heb met Levi ook de meditatie gedaan en ze zei:  ‘een makkie, dat kan ik ! ‘ Ze heeft op maandag kinderyoga en daar doen ze ook de ademhalingsoefening. Het is echt leuk dat het zo aanslaat!

.

Dit weekend had ik woorden met Levi en boos stampte ze huilend naar boven. Ik dacht dat ze wegliep en riep boos dat ze terug moest komen. ‘ Ik heb tranen riep ze. Ik ga mijn boeddha halen!’  Zo werkt het dus ook, als troost. 

.

Het zijn echt vriendjes geworden! 

.

 Wij zijn blij  met de Jizo’s en ik kijk er naar uit om het zelf cadeau te doen aan anderen.

.

jizo met doek

“Troostdoek, troostdoek!”

Een vriendin van mij heeft een klein kinderdagverblijf. Zij heeft ook een aantal Jizo’s met de zachte omslagdoeken voor de kinderen. Als een kindje verdrietig is, wordt er geroepen: “troostdoek, troostdoek !”. Zo noemen ze de meditatie-omslagdoek die bij de Jizo hoort. Met de omslagdoek om zich heen komen ze tot rust.

.