Een set van twee placemats van 100% organic canvas katoen. Op de placemat staat de tekst van de Sutra voor de maaltijd.

De set van twee placemats is een prachtig cadeau voor ieder die Mindful en met aandacht wil eten. Het is ook mooi om een placemat in te lijsten en aan de muur te hangen.

Op de placemats staat de tekst van de Sutra voor de maaltijd en de Zentekst:’ I learn to be content’. De Sutra wordt voorafgaand aan de maaltijd gelezen. Het helpt je om mindful, met aandacht en met mate te eten, je bewust te zijn van het voedsel en de verbondenheid van alles en iedereen. Thich Nhat Hanh noemt dit ‘Interbeing’, in het Nederlands is dit ‘Interzijn’.

Rond de tekst van de Sutra voor de maaltijd staat in Japanse tekens de Zen-tekst: ‘Ware Tada Shiru Taru’. De vertaling staat in de zijkant van de cirkel: ‘I learn to be content’, ik leer tevreden zijn. Een andere mooie vertaling is: ‘if you learn to be content, you are rich in spirit’. Deze Zen-tekst staat op de eeuwenoude deksel van de waterbron bij de Ryoanji  Zen tempel in Kyoto, Japan. Zo werden  monniken eraan herinnerd dagelijks tevredenheid te beoefenen. De deksel van de waterbron heeft dezelfde vorm als oude Chinese munten. De cirkel staat voor de hemel (yang) en het vierkant voor de aarde (yin). De cirkel met daarin het vierkant, vind je terug in het ontwerp van de afbeelding op de placemat. De tekst van de Sutra in het vierkant en de Zen-tekst in de cirkel versterken elkaar. Wij voegden ze samen voor het ontwerp van deze placemat.

Sutra voor de maaltijd

Dit voedsel is een geschenk van het hele universum, de hemel, de aarde en hard werken.

Mogen we in volle aandacht en dankbaarheid eten zodat we waard zijn dit voedsel te ontvangen.

Mogen wij onze onzorgvuldige gewoontes achter ons laten en leren eten met mate.

Mogen wij alleen dat voedsel tot ons nemen dat ons voedt en ons gezond houdt.

Wij nemen dit voedsel aan om de weg van liefde en begrip te gaan.

NAB